Paardenfotografie

Paardenfotografie voor 1 paard: € 90,-

Inclusief:
60 minuten fotografie.

10 foto’s per e-mail of downloadlink.

Extra foto’s € 10,- per stuk

Meerprijs per extra paard: € 30,- per paard.
Meerprijs extra tijd: € 30,- per half uur.
Reiskosten: eerste 10km gratis, daarna € 0,40 per km.

 

Betaling
Reportages dienen contant, op de dag zelf te worden afgerekend. Pinnen is helaas NIET mogelijk.

Afhandeling

Na de fotoshoot worden de foto’s stuk voor stuk gecontroleerd op helderheid, contrast & scherpte, waar nodig geoptimaliseerd.
Photoshop bewerkingen zoals bijvoorbeeld het samenvoegen van meerdere foto’s, het wegwerken van longeerlijnen, teugels en rasterlijn etc. zijn mogelijk, (afhankelijk van de foto) maar niet bij de prijs inbegrepen.

INFORMATIE PAARDENFOTOGRAFIE OP LOCATIE

Paardenfotografie op locatie, thuis, op stal, op de manege of op een buitenlocatie naar keuze. Op de gewenste locatie wordt een prachtige, uitgebreide fotoreportage gemaakt. Los, aan de hand, onder de man… het kan allemaal.

In mijn omgeving heb je de keuze uit een gevarieerd aantal buiten locatie’s geschikt voor paardenfotografie met een prachtige natuurlijke achtergrond, maar ik kan ook jouw kant op komen of we spreken, om reiskosten te besparen, ergens halverwege af.

 

Paardenfotografie Tips

Bij paardenfotografie is een extra paar handen eigenlijk een must, kijk dus of je iemand mee kunt nemen.

Zorg dat je paard helemaal klaar staat als de fotograaf komt. Besteed ook extra aandacht aan het tuigage.

Samen met je paard op de foto? Besteed dan ook wat extra aandacht aan je eigen uiterlijk, je haar in model en mooie schone verzorgde handen.

Thuis geen locatie zonder hekwerk en huizen op de achtergrond? Als je vervoer hebt, en prikstokken en draad kunnen we zelfs midden in de natuur je paard “losgooien”. Natuurlijk moet je dan wel zeker weten dat hij of zij niet over zo’n draadje springt of er door loopt. Aan de longeerlijn is ook en optie.

Vergeet je poetskoffer niet.

Paardenfotografie en het weer

Zonnig weer is bij paardenfotografie geen vereiste voor mooie foto’s. Alleen als het echt somber en triestig is buiten dan zie je dat natuurlijk terug op de foto’s. Lichte bewolking, ochtendmist, twee uur voor zonsondergang en vlak erna zijn geweldige lichtsituaties. Ook dagen waarop de regen en zon elkaar afwisselen geven spectaculaire luchten en licht.

Paardenfotografie en jaargetijden

Veel mensen denken dat de beste tijd voor paardenfotografie de zomer is. In de zomer moet je echter echt vroeg op  staan of de tijd voor zonsondergang kiezen voor het mooiste licht. Bovendien is het bij mooi weer vaak meteen erg warm waardoor je in geval van foto’s onder de man snel zweetplekken krijgt. Herfst en lente zijn perfect voor paardenfotografie maar ook de winter is qua licht heel mooi. Saai omdat de blaadjes van de bomen zijn? Welnee, dat valt op de hei of in de duinen helemaal niet op en sneeuw is natuurlijk ook schitterend. Dat laatste schreeuwt om last-minute afspraken.